Norwood Space Center

Norwood Space Center

The Challenge

In collaboration with Juliano Enterprises Inc., Cathartes was challenged to transform a historic mill into a mixed­-use development set to offer flexible work environments for innovative businesses and artisans. This entailed renovating 300,000 square feet of space and 24 buildings situated across 18 acres for commercial use.

The Process

Creating an inviting work environment required bringing in convenient access, natural light, HVAC, as well as kitchen and bathroom facilities into a series of large industrial spaces that were not originally designed for commercial occupancy.

The Strategy

The complete repositioning strategy included:

Space-Center-Norwood

1Enhancing curb appeal by removing debris, improving parking, adding landscaping and property signage. Repositioning spaces by subdividing building into bays ranging from 1,000 square feet to 10,000 square feet.

building6

2­ Began enhancing curb appeal of the back end of buildings being repositioned in phase 1.

norwood space center interior

3­ Continued converting buildings into industrial bays and commercial space as market demands.

The Results

Norwood Space Center is a hive of creative commerce, where people and businesses can thrive in a community setting using shared workspace, self­storage, event and warehouse space.

 

Phase one of the project was completed in April 2017 and includes a new, 66,000 ­square ­foot Planet Self Storage facility among a mix of flexible space for events, retail, shared work and warehousing.

“Norwood Space Center is designed to attract a new type of business. Those creative entrepreneurs and artisans who are looking for a collaborative, non­traditional space that meets the needs of their business.” ­ David DePree.